Види віскі

Роздумуючи над тим, з якого виду віскі почати своє знайомство з цим унікальним алкогольним напоєм, нелегко зробити правильний і усвідомлений вибір. Надто вже велика кількість сортів пропонується до продажу. У цій статті ми постараємося коротко познайомити вас з усіма сучасними видами віскі з тим, щоб перед покупкою у вас вже склалося власне, нехай і непідтвердженою поки практикою, думку.

Загальна класифікація віскі

Канадський віскі — «житній» віскі
Американський віскі – відомий віскі бурбон
Японський віскі — наймолодший віскі
Ірландський віскі. Історія і відомі марки
Шотландський віскі – відомий на весь світ скотч

Марки віскі – легенда зовсім поруч
Віскі бурбон – улюблений напій американців
Купажований віскі – найпопулярніший віскі у світі
Односолодовий віскі. Особливості і марки
Солодовий віскі — якість, визнане в усьому світі

Види віскі прийнято розділяти в залежності від технології приготування і використаної при їх виробництві сировини.

Солодовий віскі — самий дорогий віскі

Солодовий віскі, або, на англійській мові «malt whisky» виходить з чистого ячменю. Інші зернові сорти не використовуються. Цей віскі є, на загальну думку, найбільш якісним і, як наслідок, дорогим.

Солодовий віскі додатково розділяється на ще два види:

Односолодовий (англійською «single malt»), тобто створений однією винокурнею. Іноді допускається змішування декількох сортів з різними термінами витримки.

Бочковий (англійською «blended malt, pure malt»), це суміш солодових віскі з декількох винокурень.

Зерновий віскі — самий низькоякісний віскі

Зерновий віскі, або, англійською мовою, Grain whisky, виготовляється з кукурудзи (яку спеціально імпортують до Шотландії) і незначної кількості насоложенного ячменю. Ці сорти віскі в чистому вигляді практично неможливо зустріти в магазинах. Багато в чому, через низьку якість і практично повної відсутності запаху і смаку. Досить часто зерновий віскі додатково очищають і використовують у виробництві джина і горілки. В останньому випадку, потрібно п’ять додаткових перегонок.

Купажний віскі — самий поширений віскі

Купажірованний віскі, або англійською мовою «Blended whisky» є одним з найпоширеніших і загальнодоступних. Купити його можна практично скрізь, а ціна дуже часто знаходиться на цілком прийнятному рівні. Його отримують змішуванням сортів солодових і зернових віскі.

Бурбон — американський віскі

Бурбон, або, на англійській мові «burbon», американський віскі, в провадженні якого основну роль грає кукурудза. Дуже популярний як в США, так і в багатьох країнах Європи. Найвідоміший представник — марка » Jim Beam».

Крім поділу за технологією приготування, види віскі прийнято розділяти ще й в залежності від країни, в якої вони були створені і розлиті. Існує п’ять основних держав, віскі з яких користується найбільшим попитом: Ірландія, Шотландія, Японія, Канада і США.

Сподіваємося, отримана інформація дозволить вам підійти до вибору виду віскі більш усвідомлено.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *