На противагу поширеній думці, що скотч потрібно пити або в нерозбавленому вигляді, або з невеликим додаванням води, віскі з содовою користується великою популярністю практично у всьому світі.
Так само як і віскі з колою, звичка додавати в алкогольний напій содову прийшла з США. місцевий бурбон (Віскі, виготовлений з кукурудзи) іноді залишає після себе не дуже приємний післясмак, проте завдяки розведення, його можна цілком комфортно пити. До того ж, содова додає особливого, легкий і освіжаючий присмак.
Коктейль з віскі — Віскі з содової
Рецепт коктейлю з віскі — Віскі з содовою надзвичайно простий, і навряд чи займе у вас багато часу. Основна увага необхідно приділити пропорціям і нечисленним складовим майбутнього напою.
Як зробити содову?
Помилково вважати, що звичайна газована вода це і є содова. Крім вуглекислого газу, в ній обов’язково повинні бути присутніми харчова сода і лимонна кислота. Можна купити содову в магазині, але іноді простіше зробити її самостійно. Нічого складного в цьому немає. У склянку з газованою водою потрібно кинути чайну ложку звичайної харчової соди і, або вичавити кілька крапель лимонного соку, або всипати щіпку кислоти.
Який вибрати віскі?
До віскі якихось особливих вимог немає. Можливо, в ідеалі краще використовувати американський або канадський бурбон, проте це не є критичним. Звичайно ж, краще не намагатися, за допомогою розбавлення, поліпшити смак спочатку низькоякісного віскі. Правильніше зупинити свій вибір на алкогольному напої з середньої цінової категорії.
Все, що вам ще може знадобитися, це дрібно подробленний лід і, за бажанням, м’ята.
Технологія приготування коктейлю
Для приготування коктейлю з віскі » Віскі з содовою» візьміть низький широкий келих, так званий тумблер. На дно покладіть лід, товщиною в один-два пальця. Потім влийте п’ятдесят мілілітрів віскі і тридцять мілілітрів содової. Зверху можна прикрасити вийшов коктейль м’ятою.
Віскі з содовою добре п’ється в спекотний літній день, невеликими ковтками. Однак якщо прибрати з рецепта лід, то цей коктейль цілком придатний для вживання і зимовими або осінніми вечорами, так як він освіжає і зігріває одночасно.