Солодке вино

Вважається, що зробити по-справжньому гарне солодке вино, під силу тільки досвідченим виноробам, які пройшли довгий шлях проб і помилок. дуже складно створити тонкий і багатий букет, не зіпсувавши його високим вмістом цукру, а лише, навпаки, підкресливши.

Основні способи отримання солодкого вина

Фото Солодке вино

Очевидно, що для виробництва солодкого вина необхідно використовувати якомога більше солодкого винограду. Сучасні винороби застосовують чотири основних способи.

  • Пізній збір врожаю;
  • Підсушування винограду;
  • Використання заражених особливою «благородною цвіллю» Бортрітіс ягід;
  • Збір врожаю вже після настання морозів.

Кожен з цих способів вимагає використання певних сортів винограду, часто потрібна тривала
витримка і бродіння, особливі кліматичні умови, що позначається на кінцевій вартості напою.

Гарне солодке вино практично завжди дорожче аналогічного за якістю сухого. В іншому випадку, перед вами низькоякісний продукт.

Як пити солодке вино

Вміст цукру в солодкому вини знаходиться в межах 150 грам на літр, фортеця — на рівні 14-20%
спирту.

Солодке вино, як правило, подають після основних страв, до десерту (креми, желе, торти, тістечка). важливо підбирати десерт таким чином, щоб він не виявився солодше самого напою. добре із солодким вином поєднуються блакитні і тверді сири. Нерідко його використовують в
якості аперитиву.

Популярні сорти солодких вин

  • Мускат;
  • Кукор;
  • Токай;
  • Піно-Грі
    Ай-Даніль;
  • Бастардо
    Массандра;
  • Педро.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *