Рожеве вино має статус романтичного, жіночого та трохи легковажного напою. Виною тому, звичайно ж, незвичайний колір, який, граючи в наповненому келиху, створює відповідний настрій. Рожеве вино прийнято замовляти на першому побаченні, якщо воно проходить в ресторані. З його допомогою часом навіть підкорюють жіночі серця. У той же час це абсолютно самодостатній напій, що володіє як власною технологією виробництва, так і унікальними смаковими і ароматними характеристиками.
Виробництво рожевого вина
Батьківщиною рожевого вина, звичайно ж, є Франція, де існує два способи його створення . До речі кажучи, думка, що досить змішати біле і червоне вино, щоб отримати рожеве, не має під собою ніяких підстав.
Для виробництва троянді (саме так це вино називають у Франції), використовується виноград червоних сортів. Для того щоб вийшов такий незвичайний колір, час контакту вичавленого соку з шкіркою скорочують до одного-двох днів (в шкірці ягід містяться барвники, завдяки яким вино виходить червоним).
Ще одним способом є відділення частини насиченого червоним кольором вина, і його подальша ферментація.
З чим пити рожеве вино
Рожеве вино лише називається рожевим, насправді воно грає сотнями, якщо не тисячами відтінків, від блідого, практично білого, до майже гранатового.
Те ж саме можна сказати і про смак. Зазвичай троянді володіє свіжими фруктовими, ягідними нотками. Його часто називають вином річного жаркого вечора. Однак деякі екземпляри мають настільки насичений букет і смак, що їх якраз порівнювати зі старими червоними винами. Зазвичай справедливо правило, що чим ніжніше колір, тим легше смак і структура.
Подають рожеве вино охолодженим до температури десяти градусів Цельсія. З ним добре поєднуються десерти, рибні та м’ясні страви, фрукти, сири.
Поєднання рожевого вина з їжею.
Сорти рожевих вин
- «Розе д’Анжу»;
- «Розе де Луар»;
- «Каберне д’Анжу».