Напівсолодке вино має чималу армією шанувальників, і це не дивно — ніжний, приємний і легкий смак, незвичайний букет, гармонійне поєднання з фруктами, десертами і ніжними сортами сирів часто роблять його ідеальним супутником трапези.
Як відрізнити хороше напівсолодке вино від низькоякісного
Як не дивно, але далеко не завжди напівсолодке вино дійсно володіє солодкістю в смаку, навіть не дивлячись на підвищений вміст цукру (30-80 г / л).
Дешеві сорти часто страждають від незбалансованого рівня кислотності, що повністю спотворює смак, роблячи з напівсолодкого вина якийсь аналог сухого. Чи не володіють достатніми технологіями виробники нерідко банально додають в вино більше цукру, ніж потрібно, намагаючись, буквально, зробити напій солодким або напівсолодких.
Хоча насправді від винороба потрібно, в першу чергу, створити букет. У той же час впізнати низькоякісне напівсолодке вино досить легко & ndash; в його ароматі повинні почуватися ноти сливи, солодкого перцю, квітів, ягід, сухофруктів. Якщо всього цього немає, значить, таке вино є
низькоякісним.
Міцність напівсолодкого вина знаходиться в межах 9-12% об. Вміст цукру становить 30-80 грам на літр. Як правило, при виробництві використовується кілька сортів винограду, здатних накопичувати цукор і містять невелику кількість азотистих речовин.
Популярні сорти напівсолодких вин
- Саване;
- Хванчкара;
- Кіндзмараулі;
- Кагор;
- Мускат;
- Усахелаурі;
- Оджалеші.