Молдавські вина в Радянському Союзі надійно утримували лідируючі позиції, пропонуючи більш ніж прийнятну якість за невисоку ціну. Незважаючи на з’явилася з розвитком ринкової економіки жорстку конкуренцію, вина з Молдови як і раніше гідні уваги, не в останню чергу, завдяки столітнім традицій виноробства.
Не випадково, одним із символів країни є лелека, який несе в дзьобі виноградне гроно. До кінця вісімдесятих років минулого століття Молдавія була найбільшим виробником вина в СРСР. На думку істориків і археологів, усвідомлений розвиток виноградників почалося ще 2800 років до нашої ери, що було обумовлено винятковим географічним становищем територій майбутньої Молдавії.
Виноробство Молдавії
Незважаючи на відносно невелику площу, в країні існує чотири зони (Північна зона, Південна зона, Зона Кодри і Пуркарь), в кожній з яких роблять вина певних сортів.
Найбільш поширені сорту винограду для білого вина:
- Aligote
- Pinot & nbsp;
- Riesling Rein
- Sauvignon
- Chardonnay
- Traminer
- Feteasca Alba
Популярні сорти винограду для червоного вина:
- Cabernet-Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Також в Молдавії роблять ігристі вина, вермути.
Одна з найпопулярніших марок: «Букет Молдавії».
В країні існує кілька великих виробників, відомих ще з часів СРСР, проте останнім часом з’являється все більше маленьких виноробства, що спеціалізуються на виробництві декількох сортів вина, як правило, хорошої якості.