Іспанські вина

Іспанські вина широко відомі за межами країни. володіючи чудовим географічним положенням, Іспанія вже не одне століття славиться виноградниками, розташованими в сорока виноробних районах.

За обсягами виробництва вина, велика частина якого йде на експорт, країна знаходиться на третьому місці в світі.

Найвідомішим іспанським вином вважається Ріохи, яке розливають в однойменному північному районі. Чи не — менш знаменитим є і херес, а також «іспанське шампанське» Cava.

Особливості іспанських вин

Фото Іспанські вина

 

Іспанські вина характеризуються досить тривалим терміном витримки в дубових бочках і пляшках, існує навіть спеціальна класифікація. Так, червоне вино, витримане 12 місяців в
бочці, а потім 12 місяців в пляшці називається сrianza. Reserva витримується 48 місяців, з яких 12 в бочці, gran reserva зберігається в бочці два роки, а загальний час витримки складає 60 місяців.

Білі вина витримуються дещо менше, відповідно 12 місяців, 24 місяці і 48 місяців, при цьому в бочці вони проводять не менше шести місяців.

Нова класифікація іспанських вин

Після того, як Іспанія вступила в Євросоюз, в країні було доопрацьовано законодавство, з урахуванням норм і правил об’єднаної Європи. З’явилася нова класифікація вин, в залежності від використовуваного сировини.

У категорію Vino de Mesa ( VdM) входять сорти, зроблені з винограду, зібраного з некласифікованих виноградників. Це так звані «столові вина».

Категорія Vino de la Tierra (VdlT) дається винам, зробленим за якимось певним нормам великим
виноробом.

Категорія Denominacion de Origen (DO) присуджується сортам вин, виробництво яких ведеться в суворій відповідно до місцевих стандартів в певних областях (яких в Іспанії в даний час 62).

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *