Вперше гаряче вино навчилися готувати в Стародавньому Римі, звідки, ймовірно, рецепт поширився в Середньовічну Європу, де також став популярним. В Нині жоден зимове свято не обходиться без келиха з гарячим глінтвейном, який у багатьох країнах, особливо зі сніжними зимами, часто готують прямо на вулиці.
Простий рецепт смачного глінтвейну
Втім, чекати настання зими зовсім не обов’язково, глінтвейн або гаряче вино можна зробити вдома самостійно і в будь-який час року.
Як приготувати гаряче вино
У перекладі з німецької мови, глінтвейн означає «гаряче вино», що недалеко від істини.
Основою для нього слугує червоне сухе або напівсухе добре підігріте вино. Деякі рецепти
допускають додавання невеликої кількості коньяку або рому. Існує досить велика кількість варіантів приготування, ми хочемо познайомити вас з класичним способом.
Рецепт глінтвейну
Вам знадобляться:
- Пляшка червоного сухого вина;
- Шість-сім бутонів сушеної гвоздики;
- П’ять-шість горошин запашного перцю;
- Щіпка кориці, кардамону і мускатного горіха;
- Столова ложка меду (можна цукру);
- Столова ложка лимонного соку.
Приготування гарячого вина
Перелийте вміст пляшки в каструлю, або в будь-який посуд, придатну для приготування на вогні, потім послідовно додайте всі перераховані інгредієнти і включіть плиту.
У міру нагрівання, напій необхідно періодично помішувати таким чином, щоб не утворювалася біла піна. Потім вогонь вимикається, а каструля накривається кришкою на 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу глінтвейн вважається повністю готовим до вживання.
Рецепт глінтвейну з водою
Існує й інший рецепт, який стане в нагоді в тому випадку, якщо хочеться з однієї пляшки вина зробити максимальну кількість глінтвейну.
Для цього кип’ятиться 150 мл води, в яку додаються спеції в тих же пропорціях, що і в описаному раніше рецепті. Отримана суміш залишається на вогні протягом десяти хвилин, після чого остуджують, в неї додається мед і лимонний сік, а потім вливається вино. потім
глінтвейн знову нагрівають і розливають по келихах.