Дивовижні зони регіону Коньяк

Кожному любителю коньяку добре відомо, що батьківщиною настільки цінованого їм напою є Франція, а якщо бути більш точним, то знаменитий на весь світ регіон Коньяк.

Однак на цьому географічні пізнання як правило закінчуються. Втім, нічого поганого в цьому немає, адже на етикетках коньячних пляшок не часто вказуються більш докладні відомості.

Крю регіону Коньяк

Тим часом, істинним знавцям коньячних справ відомо, що Коньяк розділений на 6 окремих зон, кожна з яких має власні унікальні особливості. Зони на французькому називаються крю. Знаючи, в якому крю був виготовлений коньяк, можна багато чого сказати про його якостях, навіть не нюхаючи.

Наприклад, в крю Гран Шампань виходять коньяки, в ароматі яких відчуваються квіткові ноти. Як правило, витримка в бочках займає досить тривалий час.

Дивовижні зони регіону Коньяк
Крю Бордери знаменитий своїми квітковими ароматами. Тривалість витримки знаходиться на середньому рівні.

В крю Пті Шампань виходять коньяки тривалої витримки з квітковим і фруктовим ароматом.

На крю Фен Бун припадає близько 40% всього виробленого у Франції коньяку. Витримка тут характеризується як середня за часом, а аромат напоїв може бути дуже різним.

Крю Бон Буа поставляє молоді коньячні спирти з яскраво вираженим фруктовим ароматом.

Найбільш невеликим є крю Буа Ордінер, на який припадає лише 1% від виробленого в країні коньяку. Тут роблять в основному молоді спирти з фруктовими нотами в ароматі.

Навіщо знати про крю?

Може здатися, що знання про крю є зайвими, але тільки не в тому випадку, якщо ви дійсно хочете придбати якісний коньяк.

Кращі екземпляри традиційно виробляються в Пті Шампань і в Гран Шампань. Так що, якщо на етикетці вказані ці назви, можна сміливо купувати пляшку. Зазвичай хороші коньяки робляться з винограду, вирощеного в обох зонах.

На пляшці з коньяком, зробленому в одному крю, обов’язкового вказується назва зони. Кращими вважаються напої, створені майстрами Гран Шампані.

Втім, не можна сказати, ніби інші крю поставляють низькоякісні спирти. В кінцевому підсумку, хороший коньяк як правило виходить з спиртів, вироблених в різних крю. Всі вони в будь-якому випадку відповідають високим стандартам якості, і немає причин сумніватися в їх смакових або ароматичних характеристиках.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *