Чилійські вина

Чилійські вина, завдяки доступною ціною і стабільно високій якості, все активніше складають конкуренцію іспанською, італійською та португальською винам, пропонуючи при цьому незвичайні смак і аромат. У кратце розглянемо особливості виноробства в Чилі і чим унікально і неповторні вина, привезені з Нового Світу.

Виноробство в Чилі

Фото Чилійські вина

 

Виноробство в Чилі початок активно розвиватися порівняно недавно, в дев’ятнадцятому столітті, хоча ще перші іспанські колонізатори садили виноградники. На світовому ринку чилійські вина остаточно закріпилися близько двадцяти років тому.

Природні умови в Чилі дійсно унікальні — країна сильно витягнута, через що на її території представлені практично всі кліматичні зони. Місцеві винороби постійно досліджують віддалені регіони, в пошуках нових виноробних областей, поступово розширюючи межі, в межах яких можна вирощувати виноград.

Основні виноградні сорти — мерло, шардоне, совіньон, каберне, також є кілька місцевих сортів, наприклад, карменер. Певною популярністю серед чилійських виноробів користуються і незвичні для країни сорти рислінг, Каріньян.

Особливості чилійських вин

Чилійським винам характерний виражений фруктовий аромат, іноді з екзотичним смаком, хоча останнім час з’являється все більше виноградників, з урожаю яких можна робити вино, володіє тонким букетом.

Чилійське вино, яке можна порівняти з ціною з недорогим європейським столовим вином, майже завжди має на етикетці інформацію про сорт винограду і області, в якій він був вирощений. фактично, це означає, що вина з Чилі навіть самого доступного цінового діапазону, є персоніфікованим.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *