Червоне вино

Червоне вино, мабуть, є одним з постійних супутників людини з тих самих пір, як була вирощена перша виноградна лоза і видавлений перший сік. В даний час в світі налічується понад 4500 сортів цього благородного напою.

Виробництво червоного вина

Фото Виробництво червоного вина

Основною сировиною для виробництва червоного вина служить чорний виноград, пігменти якого,
що знаходяться в шкірці ягід, і дають такий колір.

Зібраний виноград дробиться, і вся маса (включаючи кісточки і шкірку) настоюється певний
час. В процесі мацерації (саме так називається наполягання) шкірка насичує сік кольором, ароматом і смаком.

За мацерацією слідує ферментація, яка зазвичай триває 4-10 діб. При цьому використовуються природні дріжджі, що знаходяться на винограді, або додаються спеціально вирощені.

Потім червоне вино вимочується, зціджується і фільтрується, після чого настає процес
дозрівання і витримки, який може тривати до п’яти років.

З чим пити червоне вино

Фото З чим пити червоне вино

Червоне вино підходить до червоному ж м’яса, смаженої птиці, паштету, великій кількості сирів, до супів, до гострих страв.

Детальніше про те, з якою їжею поєднується червоне вино.

Подають його охолодженим до температури шістнадцять-вісімнадцять градусів, іноді трохи нижче. Келих (як правило, «пузатої» форми) наповнюють не більше ніж на третину.

Про келихи для червоного вина.

З часом, червоні вина світлішають, в них випадає осад.

Сорти червоних вин

  • Каберне Фран;
  • Каберне Совіньон;
  • Сіра;
  • Гамі;
  • Мерло;
  • Піно нуар;
  • Сагрантіно;
  • Пінотаж;
  • Монастрель.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *