Білий коньяк, мода на який почалася всього кілька років тому, поступово стає все більш популярним алкогольним напоям і, що характерно, становить конкуренцію винам, зазвичай користуються підвищеним попитом у літній сезон.
Білий коньяк можна вживати як в чистому вигляді, так і в складі коктейлів або з льодом. Можливо, саме цим пояснюється його затребуваність в період літньої спеки, коли решта міцний алкоголь залишається поза справами, будучи заміненим легкими винами і пивом.
Безумовно, білий коньяк отримав свою нішу на ринку, пропонуючи незвичайну для міцних напоїв універсальність, тонке виноградне післясмак і багатий букет.
Виробництво білого коньяку здебільшого повторює традиції звичайного, проте напій зберігає прозорість. В даний час тільки кілька коньячних будинків мають технологіями, що дозволяють створювати такий незвичайний алкоголь.
Відомо, що ефекту прозорості можна досягти, якщо використовувати екстремально коротку витримку, під час якої напій просто не встигне придбати колір бочки. Якщо ж стоїть завдання створити якісний алкоголь, то необхідно організувати витримку в бочках з білого дуба. Однак подібними бочками мало хто володіє, з огляду на дорожнечу і рідкості дерева.
Підкуповує і та легкість, з якою можна вживати білий коньяк. Ніякого офіціозу, ніяких складних церемоній і розумних промов. Це виключно легкий напій, який чудово акомпанує теплого літнього вечора біля моря. У складі коктейлю він теж не поганий і допоможе впоратися зі спекою нічного клубу. До речі, білий коньяк особливо затребуваний на весіллях, де він є одним із символів щастя і чистоти. До того ж, напій відрізняється м’яким свіжим смаком, в ньому немає і натяку на різкість.