Біле вино

Біле вино асоціюється з чимось особливим, вишуканим, аристократичним. Французи стверджують, а вже вони-то знають толк, що немає кращого способу вгамувати спрагу, ніж пригубити келих сухого білого вина. Саме про це божественне напої і піде мова в нашій статті.

Виробництво білого вина

Фото Виробництво білого вина

Існує помилкова думка, що біле вино неодмінно робиться з білих сортів винограду. Це не зовсім так, основний для його виробництва може служити і червоний, і рожевий виноград.

Головне — видалити шкірку з ягід, в якій міститься основна маса фарбувальних речовин. М’якоть ж практично безбарвна.

Особливістю виробництва білого вина, в порівнянні з червоним, є максимально швидке пресування винограду. Поспіх обумовлена ​​необхідністю скоротити час контакту сусла з шкіркою.

Ферментація проходить при точному дотриманні температурного режиму, а сусло кілька разів охолоджується. для того щоб дріжджі успішно розмножувалися, підтримується температура на рівні двадцяти градусів.

З чим пити біле вино

Фото З чим пити біле вино

 

Біле вино ідеально поєднується з морепродуктами, вишуканими ніжними сирами, м’ясом птиці. нерідко його використовують як аперитив. Деякі м’ясні страви в якості обов’язкового інгредієнта мають в складі біле вино.

З якою їжею найкраще поєднується біле вино.

Подають його охолодженим до температури восьми-дванадцяти градусів, в витягнутих келихах, заповненість не більш ніж на половину.

Келихи для білого вина.

Цікаво, що білі вина з часом темніють.

Сорти білих вин

 

  • Совіньон Блан;
  • Шардоне;
  • Мускат;
  • Піно Блан;
  • Марсан;
  • Шенен Блан;
  • Фурмінт;
  • Піно Грі.

Як правило, в міжнародній класифікації, біле вино позначається терміном «блан».

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *