Мода не безалкогольне вино прийшла порівняно недавно, хоча вперше патент на його виробництво було отримано ще сто років тому. Доктор Карл Юнг, якому і належить винахід, не зміг отримати від нього особливої вигоди, що, втім, і не дивно, з огляду на звички і реалії того часу.
Як з’явилося безалкогольне вино
У другій половині двадцятого століття, коли поступово стала з’являтися мода на здоровий спосіб життя, з’ясувалося, що у безалкогольного вина все-таки є чимало шанувальників,
які прагнули повністю виключити алкогольні напої зі свого раціону, проте не були готові остаточно відмовитися від вина.
І хоча келих хорошого сухого червоного вина мало кому може зробити погано, попит породив пропозицію, і великі виробники поступово почали випускати на ринок відповідну продукцію.
Виробництво безалкогольного вина
Примітно, що велика частина технологічних процесів не зазнала жодних змін, що забезпечило
збереження в напої всіх корисних речовин — антиоксидантів, таніну, антіціанідінов.
Різниця полягає лише в тому, що на останньому етапі виробництва з вина видаляється спирт. повністю позбутися від нього неможливо, проте його рівень в кінцевому продукті мізерно
малий, і знаходиться на рівні 0,5%. Це цілком можна порівняти з квасом, сидром та навіть
кефіром. При цьому смак у безалкогольного вина практично не відрізняється від звичайного.
Єдина перешкода, яка стоїть між обивателями і виробниками вина без спирту — досить висока
вартість. Проте, з урахуванням того, що основну аудиторію складають молоді чоловіки віком від 25 до 45 років, тобто одна з найбільш платоспроможних груп населення, відразу кілька великих виноробних заводів Франції почали випускати безалкогольного вино в значних обсягах.